101 Dingen Die Je Kan Doen Met Een Kokosnoot
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Lisette
25 Mei 2011 | Frans Polynesië, Papeete
101 Dingen Die Je Kan Doen Met Een Kokosnoot
Door: Lisette
Met in de hoofdrol: een kokosnoot
Met dank aan: Rob B. te B. voor de inspiratie
1.In een palmboom klimmen en er een kokosnoot uitschudden
2.De buitenste schil van een kokosnoot afhalen
3.De binnenste schil van een kokosnoot openhakken
4.Kokosmelk uit een kokosnoot opdrinken
5.Het vruchtvlees uit een kokosnoot opeten
6.De resten van een kokosnoot aan varkens voeren
7.De resten van de buitenste schil van een kokosnoot uit elkaar trekken en gebruiken als aanmaakhout
8.Kokosnoten sparen
13.Een kokosnoot werpen naar de idioten van de SVB
14.Een kokosnoot werpen naar de idioten van het CVZ
15.Een met-Antrax-gevulde kokosnoot opsturen naar de idioten van de SVB
16.Een met-Antrax-gevulde kokosnoot opsturen naar de idioten van het CVZ
17.Een nieuwe Olympische Sport uitvinden: kokosnoot uit palmboom schieten met behulp van luchtbuks
18.Een nieuwe Olympische Sport uitvinden: kokosnoot uit palmboom schieten met behulp van luchtbuks terwijl idioten van de SVB er onder liggen
19.Een nieuwe Olympische Sport uitvinden: kokosnoot uit palmboom schieten met behulp van luchtbuks terwijl idioten van het CVZ er onder liggen
20.Een kokosnoot in een pan water koken en kijken wat er gebeurt
39.Kokosmelk uit een kokosnoot invriezen om kokosnoot-ijsjes te maken
40.Een kokosnoot opensnijden en de helften gebruiken als soepkom
41.Ontwerp een kokosnoten-slee en doe mee aan Blij-Dat-Ik-Glij
42.Oefen met kokosnoot-op-naald-balanceren en solliciteer bij het circus
43.Boor drie gaten in een kokosnoot en schrijf je in voor de wereldkamioenschappen kokosnootbowlen
44.Rol kokosnoot door sneeuw en werp vermomde kokosnoot door ruit van vervelende buurman
45.Stuur een nieuw ontwerp naar Ikea: de KokosNjört boekenkast
46.Hang een peertje in een lege kokosnootschil en verlicht je huis in sfeer
47.Gooi heel veel schillen van een kokosnoot op een hoop en maak een kampvuur
48.Rasp het vruchtvlees van een kokosnoot, stop het in een hol chocolade-ei en creeër je eigen Bounty-paasei
49.Organiseer een cursus ‘kokosnoot-knikkeren voor beginners’
50.Vermom een kokosnoot als voetbal en leg tijdens het EK op het voetbalveld bij Nederland-Spanje
51.Vertel Nederlands elftal dat je een kokosnoot als voetbal hebt vermomd
52.Hol een kokosnoot uit en monteer op auto antenne t.b.v. EK decoratie
53.Halveer kokosnoot, verf gezichtjes op de helften en plak op muur – leuk voor de kinderkamer
54.Boor gaatjes in een kokosnootschil en gebruik als vergiet
59.Vraag een kokosnoot voor je verjaardag
60.Stop een kokosnoot in de omroepinstallatie van de NS op Utrecht Centraal
61.Begin een restaurant met op het menu: kokosnoot
62.Componeer het ballet de ‘KokosNotenKraker’
63.Rasp kokosnotenvruchtvlees, mix door hagelslag en creeër je eigen kokosnotenhagelslag
64.Drink heel veel kokosmelk ter bevordering van constipatie
65.Nieuw televisie-format op Tahiti: Kokos de Nootwachtershow
66.Een nieuw idee voor een pretpark: Kokosnotenland
67.Boek een Air Tahiti ticket voor Kokos de Nootkabouter ten behoeve van de hereniging met zijn verloren broer Paulus en geef hem een zak kokosnoten mee zodat hij de weg terug kan vinden.
68.Hol een kokosnoot uit, doe er een waxinelichtje in, hang aan stok en organiseer een kokosnoten-lampionnen optocht
69.Hol een kokosnoot uit, doe er een waxinelichtje in, hou vast in hand en organiseer Vreeswijk bij kokosnootlicht
70.Nodig allemaal ballen uit en organiseer een kokosnotenbal
71.Stuur een nieuw recept naar Coca Cola: Coca Cola Kokosnoot-smaak
72.Begin een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Air Kokosnoot
73.Speel kokosnotenkwartet: ‘mag ik deze kokosnoot van jou?’
74.Snij een kokosnoot door midden en maak kokosnoot-oorwarmers van de twee helften
75.Wees de eerste met het nieuwe design kokosnoten-koptelefoon
76.Snij een kokosnoot open en gebruik de beide helften als knie beschermers
77.Zet een kokosnoot op de bovenkant van de kerstboom en kijk of ‘tie het houdt
78.Pers een kokosnoot uit, koop een fles Malibu en creeër je eigen cocktail
79.Pers een kokosnoot uit, koop een fles Malibu, creeër je eigen cocktail en verkoop aan groot bedrijf ten behoeve van opvulling van eigen portemonnee
80.Trommel al je vrienden op die een kokosnoot hebben en organiseer een grote kokosnoten-ruilbeurs
81.Begin een kokosnotenwinkel, gespecialiseerd in kokosnoten
82.Organiseer een wedstrijd ‘kokosnoten-openhakken-met-een-pollepel’ en overhandig de winnaar een kokosnoot
83.Leg allemaal kokosnoten op een rij en organiseer De-Grote-Kokosnoot-Slalom-Hinkel-Wedstrijd
84.Leg een palmboom plantage aan, verbouw miljoenen kokosnoten en maak een eind aan de honger in de wereld
85.Ontwerp een kokosnoten-sieradenlijn
86.Zet een advertentie in de krant: ‘kokosnoot gezocht’
87.Boor een gat in een kokosnoot, zet er een bloem in en je hebt een kokosnoten-vaas
Als ik wakker wordt moet ik van mezelf allereerst Het Mysterie Der Verdwenen Geheugenkaart oplossen. Het zit namelijk zo; ik kwam er gisteren achter dat we nog maar twintig foto’s kunnen maken op onze geheugenkaart en we staan op het punt naar Paaseiland te gaan. Waar je niet bepaald dagelijks komt dus we moeten er wel foto’s kunnen maken. Dus we zaten alweer te knorren dat we terug moeten naar Papee’ete om er één te kopen. Nu heb ik vannacht gedroomd dat we er nog ergens eentje moeten hebben. We hebben er namelijk twee gekocht in Australië en die kunnen absoluut niet allebei al vol zijn. Als ik wakker wordt overdenk ik alle feiten en concludeer ik dat er inderdaad nog ergens één moet zijn. De enige vraag is: waar?
Nu ben ik over het algemeen vrij neurotisch als het gaat om het bewaren van ‘belangrijke spullen’. Zo heb ik een etui waar onze paspoorten en een credit card in zitten. Ik weet altijd waar die etui is en ik weet ook; wat er ook gebeurt, als ik mijn etui heb komen we in ieder geval altijd weer thuis. In die etui zitten ook onze volle geheugenkaartjes en normaal gesproken bewaar ik daar ook maar de lege kaartjes, ze zijn namelijk klein en raken makkelijk kwijt. Alles fijn behalve dat de tweede, missende kaart, dus niet in het etui zit.
Nu hadden we laatst het probleem dat bij elke winkel waar we ingingen het alarm afging. Nader onderzoek wees uit dat er zo’n irritante streepjescode sticker in de verpakking van het geuheugenkaartje zat waardoor het alarm afging. Ik had daarom de geheugenkaart in kwestie uit mijn rugzak en dus uit mijn etui gehaald en in mijn grote backpack gedaan, zodat we dat probleem niet meer zouden hebben. En dus moet de geheugenkaart dus gewoon in mijn backpack zitten.
Zou je denken.
Met de slaap nog in mijn ogen haal ik mijn hele backpack leeg. Met de inhoud van mijn backpack overal verspreid over onze luxe kamer kan ik maar één conclusie trekken: geen geheugenkaart. Zelfs Edwin doet nu mee en begint zijn eigen backpack leeg te halen. Maar de kaart is nergens te vinden.
We neigen bijna te gaan ontbijten maar het zit me niet lekker. Ik heb geen zin om weer naar Papee’ete te gaan en al helemaal niet om veel geld voor zo’n kaartje uit te geven. Ik begin nog één keer mijn tas leeg te halen en zoek nu op de Meest Onmogelijke Plekken. Tussen mijn sokken, bij mijn Ipod, in mijn toilettas…en ja hoor…….in mijn toilettas met Aziatische prullen (het zijn niet echt sieraden te noemen) ligt daar dan toch echt, de geheugenkaart. Fijn.
We ontbijten en doen hierna drie pogingen om bij het zwembad te gaan liggen. Dat liggen lukt op zich wel, maar elke keer als we er dan liggen gaat het regenen. ’s Middags breekt dan echt de pleuris uit en gaan we maar op ons balkon zitten. Het is een druilerige, grijze zondagmiddag en ik heb de zondagmiddag-blues.
23 Mei 2011, Tahiti
88.Koop drie kokosnoten en doe een cursus jongleren
89.Ontwerp een Nike Air Kokosnoot
90.Teken een kokosnoot op een papier en laat je wederhelft raden wat het is
91.Open een kokosnoot-webshop
92.Ga als Pamela Anderson met carnaval en stop twee kokosnoten in je bh
93.Creeër uw eigen ontstopper door een stok in een gehalveerde kokosnoot te poeren
94.Ontwerp een kokosnoot-botervloot
95.Ga naar de Blokker en kijk of je een kokosnoot kan ruilen voor een stofzuiger
96.Maak je eigen kokosnoot-instrument en solliciteer bij de Josti band
97.Leg een kokosnoot op tafel ter decoratie
Als we wakker worden schijnt de zon! Hoera. En dus gaan we direct na het ontbijt naar het zwembad waar we lekker zonnen, lezen en baantjes trekken. Dat is fijn want nu hebben we een goed excuus om niet naar de fitness te gaan vandaag.
24 mei 2011, Tahiti
Vandaag lopen we na het ontbijt eerst naar een winkeltje ongeveer een kilometer verderop. Hier kopen we maar liefst vier stokbroden om de komende dagen door te komen en daarna gaan we bij het zwembad liggen. Als we even op de kamer gaan lunchen en later terugkomen zijn onze bedjes ingepikt. Het maakt niet uit hoe duur je hotel is of waar het hotel in kwestie zich bevindt, bedjes-terror heb je overal. Nou, neem maar hoor, ik HOEF dat bedje al niet meer. Snol.
98.Pluk kokosnoot uit palmboom en gooi onvermomd naar bedjes-jatter
99.Leg, als bedjes-jatter aan het zwemmen is, stiekem een kokosnoot onder elke poot van het bedje en kijk wat er gebeurt als ze er op gaat zitten
100. Hol honderd kokosnoten uit, bind aan elkaar, maak er een vlot van, leg bedjes-jatter op vlot en laat ‘r los op de Zuid-Pacifische zee
25 mei 2011, Tahiti
101. Ga onder een palmboom staan tot er een kokosnoot valt en kijk of het pijn doet
Nou, dat doen we maar niet. In plaats daarvan chillen we nog een laatste dag bij het zwembad, checken we na de lunch uit en nemen we ’s avonds een taxi naar de airport waarvandaan onze vlucht zal vertrekken naar onze laatste bestemming in de Zuid-Pacific: Paaseiland!
25 Mei 2011 - 05:21
Wendy:
Ok, serieus....ik heb het nog niet eens gelezen en ik zit nu al met ?????????????????????????....Je hebt dus een jaar nodig (bijna een jaar) om 101 dingen te bedenken die je met een kokosnoot kan doen:-) Aaaargh! Ik zeg: veel plezier en succes de laatste paar maanden:-).
25 Mei 2011 - 10:07
Thaise:
He, op je foto heb je nr 102; decoratiemateriaal, of ik heb er flink overheen gelezen...
Toch knap in korte tijd zoveel bij elkaar verzinnen, maar mocht je nr 13 en 14 willen uitvoeren, hier in de toko hebben ze bevroren kokosnoten, dan hoef je ze niet mee te nemen :D
Strakke geheugenkaart actie, had van mij kunnen zijn.. :D
Xx
Wat kan je op paaseiland met 101 *vul hier zelf maar iets paaseilandachtigs in* -
25 Mei 2011 - 11:05
Gert:
Misschien kun je quizje opzettten met de vraag hoevaak het woord Kokosnoot voorkomt in je gehele reisverslag en voor die gene die het goed heeft/hebben kun je misschien een hele kokosnoot ter beschikking stellen of kokosnoot ik nou teveel.
misschien kun je de volgende keer ook de geheugenkaartjes in een Kokosnoot verstoppen.
Kokosnoot voorzichtig.
kokos en noot -
25 Mei 2011 - 15:24
Rob B:
Bedankt voor de eervolle vermelding, geloof ik...haha er zitten echt grappige bij :D have the guts to go coconuts! xxx -
25 Mei 2011 - 16:40
Jo&Bas:
Ik verzin dit niet: Bas heeft ooit een kokosnoten surprise voor mij gemaakt :-)
xJo -
25 Mei 2011 - 20:34
Rob:
Ik weet er nog een, namelijk het kokosnoot koppen. Zorg er wel voor dat je een plaat voor je kop hebt of liever nog, een bunker, want zo'n K.noot is erg hard.
Rob -
26 Mei 2011 - 04:30
Mineke:
Hmm, aangezien de magische 100-dagen-tot-wij-terugkomen-grens is overschreden (sorry voor de herinnering!), wil ik jullie best vast voorbereiden op activiteiten die mensen hier ondernemen.... 101 dingen die je MOET doen als je in Nederland woont, werkt en leeft... Lamaweten! -
08 Juni 2011 - 18:49
Wilja:
Hahaha! Tja, inderdaad heel irritant als zaken niet op het vaste plekje liggen/zitten. Dat had ik in Hanoi. Om UIT het station te komen moesten we onze treinkaartjes laten zien. Huh???? Normaal houd ik die altijd bij me, omdat Ferry zwaar chaotisch is. Maar nét op dat moment zaten ze niet op het vast plekje, in mijn (geld)tasje. Strèhèssssssssss. Achteraf zaten ze in een binnenvakje van mijn backpack... Pfff.