Voor Marcella - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin en Lisette - WaarBenJij.nu Voor Marcella - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin en Lisette - WaarBenJij.nu

Voor Marcella

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Edwin en Lisette

24 Februari 2011 | Indonesië, Batavia

24 Februari 2011, Senggigi, Lombok

Lieve zus,

Nou, daar zitten we dan. Jij bent helemaal daar en ik ben helemaal hier, mijlenver bij elkaar vandaan. Ik zou weleens willen weten hoe ver precies, zou dat niet interessant zijn. Het gekke is dat hoe verder ik reis vanaf thuis, de plek waar we elkaar twee jaar geleden voor het laatst gezien hebben, hoe dichter bij me je lijkt te zijn. Misschien komt dat door de vele prachtige vlinders die ik hier overal zie, in alle soorten, maten en kleuren en die me allemaal aan jou doen denken. Ik denk dat jij wel zo’n mooie zwarte zou willen zijn, met subtiele lichtblauwe stipjes op je vleugels. Of misschien zijn het juist wel de vele tempels die me aan jou doen denken, vol met boeddhabeelden en altaartjes, dat zou jij ook mooi hebben gevonden. Overigens zou deze reis verder niet jouw ding zijn geweest hoor. Je moest eens weten hoe sommige hotels er uit zien waar we in slapen. Of wat denk je van die treinreis van 15 uur in Vietnam, met die honderden kakkerlakken. Iiieee! Weet je wat soms ook irritant is? Dat je een jaar lang steeds dezelfde kleren moet dragen. Daarom ga ik soms stiekem toch maar een beetje winkelen hoor.

Nou ja, dat weet je natuurlijk allemaal wel want je reist met me mee, dat hebben we twee jaar geleden zo afgesproken.

Ik wou eigenlijk alleen even hallo zeggen en zeggen dat ik je mis. Ik hoop dat het je goed gaat. Hier is in ieder geval alles oké.

Heel veel liefs,
Je zusje

P.s. Ed mist jou ook en zegt ‘hoi’
P.s.P.s. Wist je dat er op Pulau Bintan, dat kleine Indonesische eilandje onder Singapore, gewoon een Club Med zit??? Worden wij aan de ene kant van het eiland aangegapen door de lokale bevolking alsof ze nog nooit een westerling hebben gezien, aan de andere kant van het eiland zit gewoon een Club Med!
P.s.P.s.P.s. Je mag vandaag best mijn telefoon weer eens een beetje saboteren hoor.

• 24 Februari 2011 - 08:07

Wendy:

Gewoon...liefs van mij!
    xxx

• 24 Februari 2011 - 08:16

Miran:

Hm..zit ik hier op werk met een brok in m'n keel...
    Wat mooi geschreven en wat gaat de tijd toch snel.

( hoop dat je 'gebeld' wordt...)

• 24 Februari 2011 - 08:17

Pa En Ma:

Je hebt je gevoelens prachtig verwoord.
    Dit is precies die brief die Marcella bij leven graag van je had ontvangen. En wie weet he, misschien heeft ze hem al gelezen. Dan zou ze ongetwijfeld een briefje teruggestuurd hebben, gericht aan het liefste en meest attente zusje van de hele wereld. Ze zou je nog een fantastische tijd toewensen en dan gezond weer terug in Nederland.
    Marcella leeft voort in ons hart, wij dragen haar iedere dag met ons mee.
    Daarna koesteren wij de liefde voor onze twee andere kinderen, die er altijd zijn als we ze nodig hebben. Samen maken we er toch een mooie toekomst van.

Veel liefs, pa en ma

P.S. En dan hebben we ook nog een fantastische schoonzoon :-).

• 24 Februari 2011 - 08:22

Veel liefs xxx

• 24 Februari 2011 - 12:08

Aisling:

Mooi geschreven Lisette!
    Maak er een mooie dag van, mis jullie
    Liefs,

Aisling

• 24 Februari 2011 - 13:16

Maarten:

Mooi geschreven, erg knap dat je dit zo kan!

Liefs, Maarten & Maj

• 24 Februari 2011 - 17:32

Marga En Jelle:

ha lieverds. wat een mooie ontroerende woorden. het voelt alsof je (jullie) heel dichtbij bent, maar toch ver weg. de wonderen van internet. het is zo mooi dat iemand in gedachten altijd bij je kan blijven. wij steken vandaag een kaarsje op voor mijn Mams en Marcella.
    liefs van marga en jelle

• 24 Februari 2011 - 18:31

Esther:

moet er een traantje van laten!
    zo mooi!
    wie weet volgt ze jullie ook en is ze stiekem wel dicht in de buurt.
    normaal ben ik niet zo'n zweevert maar hierbij geloof ik toch meer.
    Ze is je zus, uit hetzelfde hout gesneden, hetzelfde bloed, zo close.at zal nu ook wel zo zijn!
    Jullie zijn toch altijd samen!\
    dikke kus!

• 24 Februari 2011 - 18:42

Yolanda:

Hoi Lisette en Edwin,

Je hebt dat heel mooi gezegd, Lisette. Ik las het op mijn werk, en was blij dat ik even alleen zat. Marcella is ook vaak in mijn gedachten, en daar ben ik blij mee.
    Heel fijne reis verder, veel liefs van ons, en een knuf van Toby (die we maar een extra worteltje gegeven hebben,
    Ad, Eva en Yolanda

• 24 Februari 2011 - 20:25

Thaise En Rob:

Een kaarsje voor en een glas wijn op Marcella!

Love you lots!!

• 25 Februari 2011 - 06:14

Gerrit En Joyce:

Wat kan je hier nu op aanvullen.

We denken aan jullie.

• 25 Februari 2011 - 16:20

John En Ria:

Lieve allebei

wat kan jij mooi schrijven Lisset,
    Marcella zit OOk bij ons in ons hart.

Wij volgen jullie op jullie reis via de mail en wat maken jullie een boel mee zeg.

Voor jou en Ed een dikke kus van ons. xxxxxxxxx

doei doei John en Ria

• 25 Februari 2011 - 18:27

Kees En Lucie:

Hallo Ed en Liset,
    Ook wij vinden de brief van jou , mooi geschreven, met veel gevoel en emotie.
    En Marcella zal best wel een van die mooie vlinders zijn, ik denk ook de zwart witte vlinder.
    "'Madame butterfly" Marcella zal wel over jullie waken. Ondanks dit verlies van je zus moet je toch doorgaan met je reis en het beste er van maken. Je bent nu al halverwege je reis en hopelijk kom je nog veel vlinders tegen. (mooie) Maak van jullie reis iets, om nooit meer te vergeten.

• 27 Februari 2011 - 12:55

Peter En Femy:

Hoi Ed en Lisette,

Lisette wat heb je toch een heerlijke schrijfstijl! We moesten even een brok in de keel wegslikken.

Wat is het toch mooi dat de kleine dingen/diertjes om ons heen, ons aan onze dierbaren doet denken. Het gemis, maar ook de mooie herinneringen komen dan vaak boven. Daardoor heb je vaak het gevoel dat iemand dan toch bij je is.

Uiteraard volgen we jullie op de voet en zijn jullie gevoelsmatig vlakbij, maar we beginnen nu de afspraakjes en de etentjes met jullie echt te missen. Miss you guy's!

Peter en Femy

• 28 Februari 2011 - 21:47

Kathy En Familie:

Hoi Lisette,

Ontroerend .... Je had geen mooier tribute kunnen geven aan je zus. Ik heb een kaarsje opgestoken toen ik in Dublin was (in een klein kerkje in de buurt van Harcourt Street - weet je nog).

Veel liefs,

• 03 April 2011 - 19:44

Wilja En Ferry:

Heel mooi dat je even laat weten dat je aan haar denkt.
    x