Een verslag in dialogen. Ongecensureerd. - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin en Lisette - WaarBenJij.nu Een verslag in dialogen. Ongecensureerd. - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Edwin en Lisette - WaarBenJij.nu

Een verslag in dialogen. Ongecensureerd.

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Edwin en Lisette

08 Maart 2011 | Indonesië, Batavia

Een verslag in dialogen. Ongecensureerd. Doch hoogstwaarschijnlijk gemanipuleerd.

06 Maart 2011, Lovina

09.00 uur
Lisette: ‘how much for a taxi to Denpasar Airport?’
Receptie-van-het-hotel-jongen: ‘550.000 Rupiah’
Lisette: ‘Oeeehhwwww. That is expensive. We pay 350.000 for a car and driver for a full day. Is there anything you can do about the price?’
Receptie-van-het-hotel-jongen: ‘No. his price is fixed. But you can talk to my friend here, he is not from hotel. But please, stand there so my boss won’t see’.

Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘Yes. How much do you want to pay?’
Lisette: ‘Well…it’s only a taxi to the airport, no sightseeing’.
Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘I give you 350.000’
Lisette, beledigd: ‘But I get a car with a driver for a full day for that price!’
Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘How much your price?’
Lisette: ‘250.000’
Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘That is too low, can’t do’.
Lisette: ‘Ok, Terimah Kasi.’

09.30 uur
Lisette: ‘Schat! We hebben een antwoord uit Tonga. Ze geven ons 6 nachten voor de prijs van 5. Mooooiiii! We moeten trouwens Paaseiland nog even herbevestigen. Oh, en Dave en Jasmine nodigen ons uit om in Perth het weekend van 19 en 20 maart bij hen te logeren, ze organiseren een barbecue de 19e. Gezellig!’

12.15 uur
Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘Yes, hello! Hello! Remember me? Hello!’
*Lisette & Edwin hebben honger, willen gaan lunchen en geen zin*.
*Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel volgt ons op scooter* ‘Yes, hello, remember me? We talked this morning. I talked to my boss. I will do 300.000 Rupiah. Ah, hello *kijkt Edwin aan* what is your name?
Edwin: ‘Edwin’
Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘Ah, my friend from Holland’s name is Edwin. I call him Edward or Eddy, hahaha.’
Edwin: ‘Haha’.
Vriend-van-jongen-van-receptie-van-het-hotel: ‘Ok, so?’
Edwin en Lisette: ‘300.000 is ok’.

12.30 uur
Eigenares van Dewi Warung: ‘Two Nasi Goreng Special and two fruit juice?’
Edwin en Lisette: ‘Yes please.’

17.00 uur
Jongen-van-Grandcafé Triple 9-tijdens-happy hour: ‘Two small Bintang and Garlic Bread?

17.05 uur
Lisette: ‘Ed, we hebben mail van Arno en Annemarie. Ze vliegen morgen naar Bali’.
Edwin: ‘Kunnen we elkaar ontmoeten?’
Lisette: ‘Zullen we een dag eerder naar Kuta gaan, zodat we ze woensdag kunnen zien?’
Edwin: ‘Goed plan’.

21.30 uur
Mail van Arno en Annemarie: ‘we sms-en dinsdag na aankomst waar we zitten, zien we jullie woensdag!’
Mail van Edwin en Lisette: ‘Gezellig, goede reis en tot dan!’

07 Maart 2011, Lovina

10.50 uur
Edwin: ‘Dus ik sta bij die kapper en op de prijslijst staat dat wassen en knippen 60.000 kost. Compleet belachelijk natuurlijk dus ik zeg dat ik wel even ergens anders ga kijken’.
Kapster: ‘I can do 40.000’
Edwin: ‘That is still too much. I pay 17.000 elsewhere’.
Kapster: ‘But we do wash & cut’.
Edwin: ‘But I don’t want wash, just cut’.
Kapster: ‘Ok, I do 30.000’.
Edwin: ’25.000?’
Kapster: ‘No’
Edwin: ‘Ok, 30.000’.

Edwin: ‘trouwens onze chauffeur van donderdag is nergens te bekennen dus misschien moeten we straks nog even kijken of we hem kunnen vinden’.

11.30 uur
Lisette: ‘Alles wat je zegt wordt geregistreerd.’
Edwin: ‘Hoezo?’
Lisette: ‘Ik schrijf een verslag in dialogen.’
Edwin: ‘Oh.’
Lisette: ‘Ja. Je kan het verslag dus ook manipuleren.’
Edwin: ‘Ah.’
Lisette: ‘Maar ik maak toch uit wat er in komt, uiteindelijk.’
Edwin: ‘Kan het dus niet echt manipuleren.’
Lisette: ‘Nee.’

11.37 uur
Lisette: ‘Het ruikt hier echt lekker.’
Edwin: ‘Ja, naar die ene barbecue saus van de Lidl.’
Lisette: ‘Volgens mij heb jij een tekort-aan-sausjes-obsessie.’
Edwin: ‘En een overschot aan Nasi Goreng.’
Lisette: ‘Jij wórdt nog eens Nasi Goreng. Speciaal. Met een ei op je hoofd.’
Edwin: ‘En kroepoek in mijn reet.’
Lisette: ‘Jezus Ed, dat kan ik toch niet opschrijven????’
Edwin: ‘Waarom niet?’

11.50 uur
Edwin: ‘Die Australiërs zijn er niet vandaag.’
Lisette: ‘Dagje uit, hapje eten, lekker rustig.’
Edwin: Ja, het scheelt toch zes kinderen.’
Lisette: ‘Jammer dat dat kind daar steeds zo jankt.’
Edwin: ‘Ja. Stom.’

12.30 uur
Eigenares van Dewi Warung: ‘Two Nasi Goreng Special and two fruit juice?’
Edwin en Lisette: ‘Yes please.’

15.10 uur
Lisette: ‘Jeuk, jeuk, jeuk. Volgens mij heb ik wel 86 muggenbulten.’
Edwin: ‘Volgens mij zijn het die andere kleine beestjes de prikken. Maar het zijn wel klerebeesten.’

17.00 uur

21.50 uur
Edwin: ‘Shit, we hebben nieuwe buren.’
Lisette: ‘Waarom denk je dat ze het nodig vinden om zo hard te praten?’
Edwin *verheft stem*: ‘GEEN IDEE WAAROM ZE ZO HARD PRATEN. ZE HEBBEN ZEKER NIET DOOR DAT WE EEN DUN BAMBOE PLAFOND HEBBEN.’ *kijkt Lisette triomfantelijk aan*
Lisette: ‘Denk je dat het helpt?’
Edwin: ‘WEET IK NIET.’

08 maart 2011, Lovina

09.00 uur
Lisette: ‘Môgge’
Edwin: ‘Hmmmgrmblhm’

09.10 uur
Lisette: ‘Jezus wat maken die lui een lawaai’
Edwin: ‘JA, ZE HEBBEN ZEKER NIET DOOR DAT WE EEN BAMBOE PLAFOND HEBBEN’ *kijkt triomfantelijk*

09.15 uur
Edwin: ‘Joepie, de Australiërs met kinderen gaan weg. En de Hollanders ook.’
Lisette: ‘Lekker rustig’

11.40 uur
Edwin: ‘Als we thuis zijn kunnen we weer eens een weekendje naar Düsseldorf. Of naar Parijs’.
Lisette: ‘Ja, misschien een leuke agentenaanbieding boeken.’
Edwin: ‘Ja, en met landencoupons, dan kunnen we met de trein.’
Lisette: ‘Misschien moeten we eerst de komende zes maanden even vol maken.’
Edwin: ‘Ja nou, je bent verslaafd of niet hoor.’

13.00 uur
Lisette: ‘Sateh Ayam?’
Eigenares van Dewi Warung: ‘No, Sateh Babi’
Lisette: Saya mau dua Nasi Goreng Special, dua mixed fruit juice and tiga Sateh’
Edwin: ‘Me too sateh!’

13.03 uur
Lisette: ‘Shit. Niet kijken, niet kijken’
Edwin: ‘Och Jezus’
Lisette: ‘Ja sorry, ik keek te lang naar die achterlijke hoed van d’r. Gelukkig lopen ze door. Zouden ze niet door hebben dat als ze er zo imbeciel bijlopen, de Balinezen misschien wel denken dat alle westerlingen er zo bij lopen?’
Edwin: ‘Misschien vindt ze zichzelf wel helemaal niet imbeciel.’
Lisette: ‘Oh ja.’

16.40 uur
Lisette: ‘Mail van Arno en Annemarie. Ze zijn in Kuta aangekomen en zitten in Suji Bungalow. Ik zal ze meteen ff mailen om een kamer te boeken voor morgen. Wat voor kamer wil je? Fan/koud water, fan/warm water of airco?’
Edwin: ‘Doe maar fan/warm water.’
Lisette: ‘Ok.’

16.52 uur
Edwin: ‘Kijk schat, er hangt daar een vogelnestje.’
Lisette: ‘Oh, was dat wat je net aan het fotograferen was toen ik met Wendy aan het Skypen was? Waar dan, ik zie niks?’
Edwin: ‘Kijk daar. Het is heel moeilijk om te fotograferen want het vogeltje komt steeds heel snel om eten te geven en gaat dan weer. En omdat het vogeltje niet even eerst waarschuwt, moet ik dan weer de camera aanzetten en dan ben ik weer te laat. Ik heb nu één foto met vogeltje en één zonder vogeltje.’
Lisette: ‘Het houdt je wel lekker bezig.’
Edwin: ‘Ja.’

17.30 uur
Edwin: ‘Oh nee, de buren zijn er nog.’
Lisette: ‘Hè gats, herrieschoppers.’
Edwin: ‘Stom.’

18.30 uur

18.35 uur
Lisette: ‘Ik zet wat foto’s van het resort op de site bij dit verslag. Dan kan iedereen zien dat je voor heel weinig geld een heel fijn hotel kan hebben.’
Edwin: ‘Zet die ene foto van mij er maar niet bij, dat schrikt maar af.’
Lisette: ‘Ok.’

• 08 Maart 2011 - 12:25

Rob:

Rob: Wat een raar verhaal he !
    Ans: Vind je dat ja.
    Rob: Dat vind ik, van wie zou ze dat toch hebben ?
    Ans: Wat je vind mag je houden.
    Rob: Je zegt "vind", zonder t, dat is niet goed.
    Ans: Ik zei "vindt", geen "vind".
    Rob: Nee hoor, je zei echt "vind", maar ik hou toch van je hoor.
    Ans: Gelukkig maar dan.
    Rob: Welterusten.
    Ans: Ik maak je wakker als het eten klaar is.
    Rob: ... best !
    Ans: Inderdaad een raar verhaal !

Groentjes
    Rob

• 08 Maart 2011 - 13:32

Wen:

Lies,
    Ik maak me zorgen om je ouders...ze praten zo gek tegen elkaar;-)

Ben ik trouwens blij dat onze dialoog van bijna een uur er niet op staat hahaha...
    Leuk geschreven!
    Kus

• 08 Maart 2011 - 17:58

Ans:

Dat boeddha beeld op de 1e foto komt mij erg bekend voor...
    Verder vermaken jullie je wel zo te zien, niet te veel stres enzo:-)

liefs,
    mam

• 09 Maart 2011 - 12:33

Mineke:

*geschrokken en afgeschrikt*

• 09 Maart 2011 - 12:34

Mineke:

Hè jammer zeg, van de boot! Maar incasseren en een plan B regelen is het beste wat je kunt doen. En zo te lezen, gaan jullie je toch niet vervelen... Hou vol daar en geniet maar vrolijk verder!

• 09 Maart 2011 - 20:02

Kees En Lucie Prijs:

Hallo Dialogen,

Hoe zal dat zitten??met kroepoek in je REET. OF ZIT KROEPOEK NIET.?
    lUCIE ZEGT KROEPOEK MOET JE ETEN,NIET WEG STOPPEN.
    GAAN JULLIE MAAR LEKKER DOOR DAAR.

• 10 Maart 2011 - 19:04

Jo&bas:

Haha, cool verhaal, ook al is het gemanipuleerd... :-)
    Jeej voor Bintang en Garlic Bread. Yum! Wij hadden ook nasi vanavond. Maar vast minder lekker dan bij jullie, als is het alleen maar vanwege de omgeving.

xxxJ,B,E

• 10 Maart 2011 - 20:55

Marga En Jelle:

Wat een heerlijk hotel en een prachtige tuin. Ook weer supermooie foto's. Jammer van die zonnesteek; daar ga je zo raar van dialogiseren. Nee hoor, heel leuk voor de afwisseling!! Geniet van elke dag en van elkaar, groetjes van J&M

• 12 Maart 2011 - 10:33

Hetty:

Hahaha, wat een grappig verhaal zo met die dialogen! Keep on having fun!! Greetz....