Waar zijn we in hemelsnaam terecht gekomen???
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Lisette
13 April 2008 | Mexico, Palenque
Bij het begin beginnen. Vanmorgen om 06.15 uur vertrokken met een busje richting Palenque. Nou waren ons de Topes reeds opgevallen (tope = drempel) maar toen we San Cristobal uitreden vertelde de chauffeur ons bij de eerste drempel dat we er nog meer dan 300 te gaan hadden voor Palenque! En de afstand is ongeveer 200 kilomter naar Palenque. Pa, je had gelijk, niet te doen! Nu hoeven wij niet zelf te rijden, dat scheelt. Het zijn ook geen lullige hobbels, de minibus moet tot een complete stop voor ie er overheen kan. Anyway, al snel reden we een prachtig berglandschap in, heel groen met mist en nevel. Prachtig. Na een paar uur ergens ontbeten en daarna door naar de eerste waterval: Lago Azul. Op zich een prachtige waterval, maar helaas niet zo Azul (=blauw) als gehoopt: door de regen van de afgelopen dagen was ie nogal bruinig. Na deze stop door naar de volgende waterval: Lago ... (ben de naam alweer vergeten, what about that!) Ook een mooie hoor, van 30 meter naar beneden. Na de watervallen gingen we door naar de ruines van Palenque. Dit is een waanzinnige opgraving midden in de jungle. Erg mooi om te zien en veel stukken nog erg intact. Aan de hand van de Lonely Planet langs alle ruines gesjokt en ons vooral niet te druk gemaakt. Aan het eind van onze wandeling ons handdoekje neergestreken onderaan een van de tempels en onder een boompje nog een half uurtje ge-relaxed. Na de tour zijn we door onze chauffeur netjes afgezet in El Panchal, waar we wilden overnachten (in eerste instantie zelfs 2 nachten). Toen we hier gedropt werden dachten we dus: WAAR ZIJN WE IN HEMELSNAAM TERECHT GEKOMEN??? Compleet onduidelijk waar we heen moesten draalden we wat door de backpacker-walhalla-jungle. De accommodatie die we wilden zat vol. Die zag er ook nog het beste uit. De accommodatie waar de chauffeur ons in eerste instantie dropten en we van weggelopen waren, zat bij navraag nu ook vol. Het enige aanbod was een hut zonder eigen faciliteiten, tot we ineens aankwamen bij een accommodatie die heet: Rackshackle. Ofzo. Of Ramshekkel. De dame bij de receptie had nog 1 kamer over, zei ze. Wij erheen met haar, verder en verder naar achteren, komen we bij een soort schuur met een bed erin. Achter de schuur een soort hok met een douche, echt te ranzig en een wc zonder bril maar met vliegjes. Nu zitten we in de jungle, en daar hebben ze vliegjes, dat is ook niet zo erg. Maar eigenlijk is de accommodatie TE erg. Zelfs voor ons. Kosten: 4,50 euro p.p. Nog best duur eigenlijk.
Maar goed, ons lot geaccepteerd, hebben we meteen ons vervoer naar Guatemala geregeld voor morgen. We blijven hier geen minuut langer dan nodig. Morgenochten om 06.00 uur vertrekken we. Als het goed is worden we naar een boot gebracht waar we over een rivier-roeiend de grens worden overgebracht. (Dat is niet illegaal hoor, maar een officiele grensovergang, mochten jullie het je afvragen ;-)) We gaan het beleven en we gaan het jullie mailen als we er zijn aangeland. Even voor het thuisfront: waarschijnlijk zullen we gaan verblijven in Hotel Mon Ami in El Remate. www.hotelmonami.com. Dan weten jullie waar we uithangen. Als het echter ook een Ramshekkel blijkt te zijn, kan het plan iets wijzigen want dan ga ik hoogstpersoonlijk een 4-sterren hotel zoeken :-) Ik weet niet of mijn telefoon het doet, maar met deze informatie kunnen jullie ons wel vinden!
Hasta luego en wish us luck tonight!
14 April 2008 - 13:27
Jet En Leo:
Hallo reizigers,
zo te zien maken jullie weer een hoop mee.Zo,n hotel als in El Panchal trekken wij niet meer.Te luxe.
Nu jullie in Guatamala aangekomen zijn, hebben we nog wat tips!!De markt in Chichicastenango is heel leuk.Antigua schijnt mooier te zijn dan Guatamala-stad en Panajachel aan het meer van Atitlan is een mooie uitvalsbasis voor tal van activiteiten.Zie maar wat je er mee wilt doen.veel reisplezier toegewenst.
Hasta la pasta.
Jet en Leo. -
14 April 2008 - 17:32
Jo&Bas:
Hey Guys, kunnen jullie de vliegen niet wegjagen door met jullie nieuwe kleedje te wapperen, of jezelf eronder verstoppen of zo? Grr voor 4,50 p.p. Maar jeej voor weer een cool verhaal en vast ook leuke fotoos :-) De volgende acco zal des te mooier zijn. Good luck en in ons beste Spaans zeggen we: patatas bravas, cerveza en hasta la vista. XXX -
14 April 2008 - 17:53
Jo:
Misschien weten jullie dit al, maar ramshackle is een bestaand woord dat zoveel betekend als: wankel, gammel en krakkemikkig. Haha, no suprpise there... -
14 April 2008 - 19:43
Ans:
Het kan ook niet altijd meezitten toch? En jullie hebben in ieder geval de mooiste opgravingen in het regenwoud gezien en dat telt :-)
Veel plezier met het volgende avontuur.
liefs,
(m)ams -