Mahe-Praslin
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Edwin en Lisette
18 Juni 2009 | Seychellen, Victoria
Hier is alles heerlijk! Ik zal even bij het begin beginnen. De dag van aankomst hebben we weinig uitgevoerd omdat we gewoon echt te moe waren. Een beetje geslapen, de omgeving verkend, vrienden gemaakt bij de lokale supermarkt en kennis gemaakt met de lokale griezels: reusachtige spinnen die in de electriciteitsdraden enorme spinnenwebben hebben gemaakt en waar je onderdoor moet lopen als je over de weg loopt. Ieks!! Desalniettemin was het een relaxte dag! Dinsdag zijn we eerst de hoofdstad van Seychellen, Victoria, gaan verkennen. Met de lokale bussen, wat een avontuur. Je betaald 7 rupies en mag mee zo ver je wilt, daar hebben we de afgelopen dagen gretig gebruik van gemaakt! Omdat Mahe heel bergachtig is en heel veel haarspeldbochten heeft, is het net een soort real-life achtbaan waar je in zit. Af en toe komt de bus met piepende remmen tot een halt en stappen er weer wat mensen bij. En maar net zo lang proppen tot iedereen over elkaar heen hangt. Best gezellig. Maar goed, we gingen naar Victoria, wat de hoofdstad, maar eigenlijk maar een beetje een slaperig stadje is. We hebben de markt bezocht waar we wat lekkere verse groenten en fruit hebben gehaald. Ook zijn we langs de hindu-tempel gelopen en hebben we tickets gekocht voor de bootovertocht naar Praslin vandaag. Hierna hebben we de bus gepakt naar het zuiden van het eiland en hebben we na een wilde rit een prachtig verlaten strand gevonden waar we heerlijk hebben gezwommen. En de stranden zijn hier echt waanzinnig: het zand is spierwit, het water turkoois en er is helemaal niemand in de buurt. Na een heerlijke duik en een makkelijke lunch weer in de bus gesprongen richting Victoria. 'S avonds hebben we een lekker maaltje gekookt en op onze veranda opgesmuld. Gisteren was ook een interessante dag. Eerst zijn we met de bus naar het binnenland gegaan en hebben we een heuse thee fabriek bezocht. Hier kregen we een rondleiding en hebben we nog wat thee gedronken om de tijd te doden (de bus ging maar 1 x in de twee uur :-)) Nu begonnen we wel te begrijpen waarom geen enkele andere toerist gebruik maakt van de lokale bussen: dan breken al die gemanicuurde nageltjes natuurlijk en dat kunnen we niet hebben! Want het type toerist wat hier komt is natuurlijk een beetje het segment 'zien en gezien worden'. We hebben in totaal 1 andere toerist gezien met een rugzak, de rest laat zich graag vervoeren in aircon busjes en sleept zich verveelt achter de reisleider aan. Maar goed, na de theefabriek heben we een bezoek gebracht aan de westkant van het eiland Mahe, waar we weer een mooi strand hebben opgezocht (daar hebben ze er hier nu eenmaal heel veel van) en na een verfrissende duik kozen we voor een flinke rondrit over het eiland door de langste route terug te kiezen naar Victoria. Waren we bijna in Victoria, wij een stel toeristen uitlachen die met hun aircon bussie met pech langs de weg stonden, hoorden we ineens een knal, een hoop witte rook: bus stuk!! Iedereen uit de bus, kwam er net een andere bus aanrijden. Die leek heel vol, maar wij vonden dat we er nog wel bij konden, en zo stortten wij ons vol overgave in de bus. Al balancerend op 1 been leken we toch wel wat respect af te dwingen van de locals, die over het algemeen nogal terughoudend zijn, zo hebben we gemerkt.
Vanmorgen zijn we heel vroeg door iemand van de accommodatie in Mahe bij de boot afgezet en om half 8 vertrokken wij voor de overtocht naar het 2e grootste eiland van de Seychellen: Praslin. We hebben echt een superleuke accommodatie hier, een apartement op de begane grond, aan een tuin. Als we de weg oversteken zitten we op het kilometers lange witte strand van Anse Volbert, het water is heerlijk warm en turkoois. Morgen gaan we een dag excursie maken naar de eilanden Curieuse (reuzen schildpadden!) Cousin (honderduizenden volgelsoorten op een paar vierkante kilometer) en nog snorkelen voor een eiland waar ik de naam alweer van vergeten ben...
Nu gaan we weer even verder met chillen. Ik kijk nog wel even of er nog een vervolg verhaal komt; het internet is extreem traag en heel duur hier!
Tot die tijd zeggen wij: chill man!!
18 Juni 2009 - 14:19
Miran:
Thx 4 the update. Klinkt (weer) goed. Ben benieuwd naar de schildpaddenverhalen!
Geniet lekker verder ;0 -
18 Juni 2009 - 15:26
Rob:
Gaan jullie nog effe door met chillen. Ons jalours maken he.
Over 2 weken mag je ook weer aan de bak :-).
18 Juni 2009 - 15:27
Ans:
mooie avonturen maken jullie weer mee. En Lisette natuurlijk veel foto's maken, want wij zijn heel benieuwd of dit ook wat voor ons is. Veel plezier nog! -
19 Juni 2009 - 14:41
Floor:
klinkt echt goed! -
21 Juni 2009 - 09:41
Gert:
Hallo chillers
Wat een mooie fotos, we willen jullie verhalen straks graag een keertje horen. Ik ben wel benieuwd naar het eten daar. Geniet nog maar lekker en als jullie terug zijn komen jullie de avonturen maar snel aan ons vertellen. Groetjes uit Halsteren.